X
Vi har utført oppdrag for Hotel Waterfront
Vi har utført oppdrag for Barneavdelingen Ålesund sykehus
Vi har utført oppdrag for Rica Seilet Hotel
pipe_collage.jpg

Skorstein (rehabilitering)

Det finnes mange gamle teglpiper som har sett sine bedre dager, og ofte er behovet for rehabilitering stort.

Ekspertjobb

Cementprodukt AS har solgt nye piper og rehabilitert i mer enn 30 år og kan faget sitt. Vi har Weber Leca i ryggen som den ledende i Norge både når det gjelder nye piper og program for rehabilitering av eldre og skadde piper. For mer info besøk www.pipesenteret.no.

De vanligste årsakene er:

- Forvitring og elde
- Gamle ovner byttes ut med nye, og pipetverrsnittet blir for stort 
- Dårlig isolasjon i pipa 
- Feil fyring med ved 
- Vedovner er byttet ut med oljekaminer 
- Dårlig trekk, med nedslag i pipa som resultat 
- Utette piper 
- Det er montert moderne fyrkjeler (med lav avgasstemperatur) 

Nye rør løser problemet

Løsningen er heldigvis ikke så komplisert som man gjerne frykter. 
Det er sjelden behov for å rive den gamle pipa. Cementprodukt AS bruker Weber Leca sitt program for rehabilitering av piper, som raskt og enkelt gir deg en pipe som tilfredstiller dagens krav. 

Man senker ned kondensbestandige rør fra toppen og inn i det eksisterende pipeløpet. Disse rørene gir pipa et mindre tverrsnitt, optimalt tilpasset moderne ovner og fyringsmetoder. I noen tilfeller brukes det også isolasjon. Rørene består av keramikk (chamotte) og er meget motstandsdyktige mot all slags påkjenning av både varme og kondens. Vi benytter også i noen tilfeller syrefaste stålrør av 18/8 kvalitet. 

Vi gir deg gode råd

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne hjem til deg for å sjekke tilstanden på pipen din. Vi benytter både videokamera og trykkprøving i tillegg til visuell inspeksjon.

NB! Det er lett å misforstå noen av tegnene på en dårlig pipe. Du løser ingen problemer ved å få en blikkenslager til å sette på et heldekkende pipebeslag som dekker hele pipa over tak, eller ved å montere en pipehatt. Det er heller ikke tilstrekkelig å mure teglen på nytt. Slike skader vil komme igjen, fordi man bare har kurert symptomene og ikke selve årsaken. Har du problemer med pipen, så ta kontakt med oss.